
Sevgili Münihli Müzikseverler,
Çok yakında tekrar bir araya geliyoruz!
-
Barok'tan 20. Yüzyıla son 300 yılın en büyük müzikal şaheserlerinden bazılarını sizler için seçtim.
-
On iki hafta boyunca Pazartesi akşamları saat 19.00-21.00 arası sizlerle notaların, eserlerin, bestecilerin büyülü dünyasına götüreceğim. Hep birlikte bir sohbet havasında bu eserleri tek tek dinleyeceğiz, derinlemesine irdeleyeceğiz, öğreneceğiz.
-
Buluşmalarımızda konuşacaklarımız biraz daha kalıcı olsun diye de sizler için renkli bir kurs kitapçığı hazırladım. Kitapçığın içindeki boşlukları doldurmak ve not almak sizlere kalıyor.
-
Son iki haftayı da sizlerden gelecek eser taleplerini işlemek için boş bıraktım. Şimdiden düşünmeye başlayın bakalım, en sevdiğiniz ve merak ettiğiniz eserler hangileri.
-
Hepinizi bekliyorum!
Bu DüştümYola Kültür Yolculuğunu kaçırmayın!
"Açılan pencereler benim için küçük değil,
hepsi birbirinden değerli, birbirinden zengin çok şahane pencereler...
Özellikle şu tuhaf süreçte her bir söyleşi,
her bir yolculuk katlandı, büyüdü, içimize umut oldu, sevinç oldu...
Yüreğinize, emeklerinize sağlık!"
~B. B. W.
"Orhan Hoca büyük birikimiyle bu işe
çok emek veriyor sağ olsun.
Aralarda anlattığı anekdotlar,
kültür bağları benim için müthiş keyifli konular."
~Prof. Dr. T. O.

Senfoninin Başlangıç Hikâyesi
Hiç senfoni konserine gittiniz mi? Peki hiç merak ettiniz mi nedir şu senfoni diye? Konser müziğinin muhtemelen en önde gelen janrının doğumu ve Klasik dönem boyunca gelişimi ve bu yıl 250. yaşını kutladığımız Beethoven’in müziğin geleceğini değiştiren 9. Senfonisine kadar her yönüyle senfoniyi bu kursta bulacak ve bundan sonra senfoni ile ilgili her şeyi çok daha iyi kavrayacak ve anlayacaksınız.

Barok mu? O da ne ola ki?
Günümüzde enflasyon kurbanı olmuş bir kavram: Virtüöz. Çalgıların gelişmeye başladığı Barok dönemden itibaren bu çalgılarda olağanüstü teknik beceriye sahip kişileri tanımladığımız bu kavram özellikle 19. yüzyıldan itibaren başka bir boyut kazanmış. Sadece çalgılarındaki teknik seviyeleri ile değil bu çalgılar için çok sayıda solo eseri de dağara kazandırarak çığır açmış Paganini, Chopin, Liszt, Rahmaninov gibileri ve eserlerini bu kursta bulacaksınız.

Kim Korkar Klasik Müzikten!
Müzik dinlemeyen, sevmeyen yoktur. Çünkü müziksiz bir yaşam söz konusu olamaz, ister halk müziği, ister sanat müziği, ister klasik ya da pop. Ama çok az kişi müziğin ne olduğunu ve ögelerini anlar. Tanıdık geldi mi? O zaman bu kursa tam sizin için. Klasik müziğin A'dan Z'ye: Seslerin dünyası, notalar, tonal müzik, akor, armoni, melodi. Herkesin anlayabileceği şekilde bir dille ve soru sormak tabii ki serbest. Okulların takvimlerine paralel olarak yaptığımız bu kurs Eylül ayında tekrar başlayacak. Ama şimdiden kaydınızı yapabilirsiniz!